Alvorlig sag i VFK

Kære medlemmer

Vi har desværre, som vi også beskrev i vores nylige medlemsbrev, haft nogle alvorlige sager, hvor nogle af vores medlemmer er blevet truet, i forbindelse med de har udøvet deres dommergerning.

Vi må desværre sige, at vi oplever et disciplinærudvalg under DBU Jylland, der ikke tager affære når sådanne sager sker.

Sidste fredag havde vi en U 14 kamp i vores område, hvor en af vores helt unge dommere på blot 17 år, blev truet kraftigt af en tilskuer. Den pågældende tilskuer var ude og se kampen, da han var træner for den pågældende klubs U 13 hold.

I forbindelse med et straffespark eskalerer situationen voldsomt, hvor den pågældende tilskuer råber flere ukvemsord ind mod vores dommer. En ubehagelig oplevelse for en ung knægt på blot 17 år.

Da 2 halvleg skal til at begynde, er tilskueren truende over for vores dommer igen, og det ender med at tilskueren bliver bedt om at forlade området. Det gør han ikke, og beder vores unge dommer om at ”holde kæft”.

Det hele eskalerer herefter, hvor tilskueren bliver aggressiv, og farer op i hovedet på vores dommer, så de står snude mod snude. Vores dommers far er heldigvis til stede, og han går i mellem, inden tre forældre fra det pågældende hold, får ført den aggressive tilskuer væk fra banen.

Da han bliver ført væk, råber han, og truer vores dommers far med tæsk!

Det er en meget kedelig sag, hvor vi i VFK havde håbet DBU Jylland havde sanktioneret kraftigt mod den pågældende tilskuer og klubben.

I går kom der så en afgørelse fra DBU Jylland, og her står: Med baggrund i de modtagne oplysninger har disciplinærudvalget besluttet at indskærpe klubbens forpligtelser og ansvar i forhold til egne tilskuere.

I VFKs bestyrelse tager vi dyb afstand fra den afgørelse. Det hører simpelthen ingen steder hjemme, at en klub, og ikke mindst en tilskuer, kan opføre sig så uanstændigt, og så slippe afsted med det.

Vi har i bestyrelsen og udviklerudvalget naturligvis diskuteret sagen grundigt. Vi har haft både telefonsamtaler, skrevet mail, og på alle måder ytret vores utilfredshed over for DBU Jylland, med den her ”dom”.

I morgen har vi bestyrelsesmøde, hvor vi vil diskutere sagens videre forløb. Vi vil IKKE finde os i at vores dommere bliver truet, og vi vil IKKE finde os i at DBU Jylland ikke hjælper vores dommere når der er disse sager.

Desværre har sagen fået den konsekvens, at den pågældende dommer i aftes kontaktede bestyrelsen og meddelte, at han stopper som dommer.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen