Formandens klumme juli 2018

Formandens klumme juli 2018

Forårssæsonen er netop overstået, og stilheden har bredt sig rundt omkring på de nordjyske fodboldbaner. Både spillere, trænere og dommere har alle brug for en sommerpause, så batterierne igen kan blive ladet op

Når jeg ser tilbage på foråret, som netop er overstået, må jeg med tilfredshed konstatere, at det stort set er gået rigtig godt alle steder. Vi som dommere har været udfordret, og det er vel også det som i bund og grund giver glæden ved at dømme fodbold. I foråret har der været problemer med at få dækket alle kampe, men det skyldes hovedsageligt, at klubberne alle ønsker at afvikle deres kampe om lørdagen. Det har givet DBUs kamppåsætter, Torben, nogle problemer.

Vi har alle modtaget en mail fra DBU-Jylland om, at vi skal aktivere vores fodboldpas. Dette skal ske senest den 01. august 2018. Fodboldpasset kan aktiveres på DBU appen. Først når fodboldpasset er aktiveret, vil man blive tildelt kampe

I skrivende stund er den nye indplaceringsliste offentliggjort via DBU. Jeg ønsker alle dommere, som er rykket op, et stort tillykke og ser frem til, at de fortsat kan udvikle sig som dommere til gavn for fodbolden. Udviklerudvalget har indstillet en dommer til optagelse i det lokale talentudvalg og med det engagement, som vores nye dommere viser for dagen, er jeg sikker på, at der bliver plads til flere.

Indberetninger på træner/holdledere er nu i orden, og de får nu tildelt en karantæne plus en bøde. Jeg vil dog gerne appellere til Jer alle, at såfremt der sker nogle hændelser udover det normale, så kontakt bestyrelsen.

Søren Hjortholm og Jim Riise har haft en samling med vores nye dommere. Det var en rigtig god aften. Samlingen var planlagt som et dialogmøde, hvor alle kunne bidrage med hændelser fra deres første tid som dommer. Endvidere talte man om ting, som man med fordel kan ”fastholde” og om ting, som vi som dommerklub kan ”udvikle”. Alle var enige om, at det var et godt tiltag, og allerede nu arbejder man på en samling i efteråret, hvor indholdet er fokus omkring en triokamp. 

Kaj Larsen har meddelt, at han efter endnu et af utallige ”comebacks” ønsker at træde tilbage som påsætter for vores udviklere og vejledere. Jeg har stor respekt for Kajs beslutning og i særdeleshed det arbejde, som Kaj gennem årene har ydet for VFK. Det er forståeligt, at han nu ønsker en lidt mere ”rolig” tilværelse, hvor alene det at dømme fodbold har fortrinsret. Nynne overtager påsætningen i samarbejde med John Ø, men lur mig om ikke Kaj står klar i kulissen, såfremt de har brug for nogle gode råd. Endnu en gang en stor tak til dig Kaj for, at du igen trådte til, da VFK havde allermest brug for dig.

En sag overskygger alt her i foråret, hvor bestyrelsen desværre måtte indberette et medlem til regionens dommerudvalg. Jeg kan ikke komme ind på detaljerne, men der er nogle etiske og moralske regler, som skal overholdes, såfremt man ønsker at være en del af fodboldfamilien. Ønsker man ikke det, må man se sig om efter en anden hobby. Sagen afsluttedes med, at det pågældende medlem blev tildelt en dommerfri periode frem til 31. august 2018. Jeg vil inderligt håbe, at vi i fremtiden ikke skal beskæftige os med disse sager. Jeg skal her anføre, at regionens dommerudvalg har leveret et meget seriøst og kompetent stykke arbejde i den pgl. sag. En stor tak til dem.

Nogle dommere har valgt at deltage i Cup no. 1 og Danacup. Til dem vil jeg ønske ”god turnering”, men sørg nu at få hvilet ud, således at I klar til efteråret. Vi får brug for jer.

Slutteligt vil jeg takke Regionens Dommerudvalg, Torben Nielsen, udviklerudvalget og bestyrelsen for et godt samarbejde i foråret 2018.

Jeg ønsker jer og jeres familie en rigtig god sommer og jeg håber inderligt, at I får ladet batterierne op til en ny sæson. I har ydet en fremragende indsats på banerne og repræsenteret VFK på fornemmeste vis. Vi ses i efteråret 2018 🙂 

TAK FOR DET

God sommer.

Charlie